Köp den hos Nya Musik

”Vi fortsätter vår resa att dela tron och uppmuntra till heliga vanor som att läsa Bibeln.”

Så skriver Equmeniakyrkan i sin introduktion till det nya bibelläsningsåret som behandlar Efesierbrevet

Efter djupborrningarna i Markusevangeliet och Apostlagärningarna, har det nu alltså blivit dags för Efesierbrevet och temat ”Se vilket hopp”.

Namnet är hämtad från Efesierbrevets första kapitel där Paulus ber om att Gud må ge vårt inre öga ljus så att vi kan ”se vilket hopp” han kallat oss till.

”Vi vill inspirera och utmana människor i alla åldrar till att utforska och fördjupa sin relation med Jesus genom Bibeln”, skriver kyrkoledare Lasse Svensson och region- ledare PO Byrskog, i ett förord till studiematerialet, som bland annat består av en bibelläsningsplan och en predikoserie eller ett alternativt kyrkoår.

-Sammanlagt föreslår vi fyra texter för varje söndag; förutom episteltexten från Efesierbrevet hämtas texterna från Gamla testamentet, Johannesevangeliet och psaltaren, berättar PO Byrskog.

Vitsen med bibelläsningsåret är att det inte ska vara tidsbaserat, utan tvärtom kunna utgöra en materialbank som fylls på med viss regelbundenhet. Församlingarna är fria att använda materialet när och hur man vill, förklarar PO Byrskog.

.Som ytterligare inspiration och vägledning finns också en andaktsbok, Se vilket hopp, som gavs ut i december. Personliga upplevelser blandat med faktatexter, utifrån Efesierbrevet.

Boken går att beställa hos Nya Musik, däremot inte här hos oss på EQ kvinna.

Annika Ahlefelt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait