Idag firar vi Världsböndagen

Världsböndagen för fred och kristen enhet firas varje år första fredagen i mars.

Det började redan 1887 i Amerika, då en kvinna samlade en grupp för att bedja för immigranter. Initiativet , som från början hette Kvinnornas böndag, växte och sedan 1931 har Sverige deltagit.

Över hela världen firas samma gudstjänst med samma böner med början i Tonga och avslutning i Alaska. Materialet  översätts till över 100 olika språk. I Sverige sker samlingar på minst 150 olika platser.

I år firas Världsböndagen alltså idag,  fredagen den tredje mars. Temat ”Jag har hört om er tro” har sammanställts av kvinnorna i Taiwan och återfinns i Efesierbrevet 1: 15-19.

Konstverket  här ovan, som är en del av Världsböndagsmaterialet, vill visa på  det karakteristiska i Taiwans vackra natur med unika fåglar och orkidéer. Kvinnorna på bilden symboliserar att trots en osäker framtid vet de att Kristus är vägen till frälsning. Att helheten i den kristna tron ger fred och en ny vision för landet.

Läs mer på http://www.svekumeniskakvinnor.se/varldsbondagen

Kommer du att delta i någon samling i år? Skriv några rader och ta gärna en bild. Skicka till eqkvinna@gmail.com så lägger vi ut det på EQ kvinnas hemsida.

Maria Dahlborg Bergkvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait