Höstlig matbank på Pagalbos

Mat är dyrt i Litauen därför är det till stor hjälp att Pagalbos Centras varje vår och höst blir tilldelade en affär där de får vara under en veckas tid. De har ett bord utanför kassorna och de som handlar kan köpa något extra som de skänker. Det kan vara ett paket buljong, ett kilo socker, mjöl eller pasta. Helt efter vad man har råd med.

Allt noteras noga och redovisas senare till myndigheterna. Det kommer in mycket mat på detta sätt som sedan används, dels på de tre centrarna och dels till matkassar inom familjeverksamheten.

De äldre ungdomarna knutna till verksamheten finns alltid med och hjälper till. Samtidigt kan Pagalbos gör reklam och berätta om sin verksamhet. Ett fantastiskt sätt att få hjälp och sprida sin reklam. Orden maisto banko betyder matbank.

/Litauengruppen Maria Dahlborg Bergkvist & Walla Carlsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait