En framtid och ett hopp

var ämnet för EQ kvinnas kvinnokonferens som hölls hos Birgittasystrarna i Djursholm i början på oktober.

Mellan vandringar i höstfagra villakvarter och dignande matbord bjöds ett digert program med bland annat bibliska tankar om hopp med pastor Solveig Högberg och information om vårt och kyrkans arbete i Kongo av Equmeniakyrkans nya Afrikasamordnare Elin Weman. Missionär Gunilla Eliasson berättade på en något svajig uppkoppling om kvinnoarbetet i Equador

Annika Östberg, som suttit så många år i amerikanskt fängelse berättade personligt och gripande om sitt livsöde. Om uppväxten, om fängelset och om hur hennes liv gestaltar sig idag.

Men dagarna i Djursholm bjöd också på nya möten, skratt och djupa samtal om framtiden, om livet, om kriget och hur vi hanterar en orolig omvärld. Syster xx berättade både om den nutida Birgittinerorden och dess grundare Elisabeth Hesselblad och om sin egen väg till klostret i Djursholm, där det idag bor omkring 15 systrar.

Helgen avslutades med en gudstjänst ledd av Laisa Engblom med predikan av Gun-Britt Edvardsson, två av våra styrelseledamöter.

Stort tack för en fin helg, ni som var med.

Annika Ahlefelt 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait