”TRASMÖTE” i Elim, Västra Ämtervik 

”TRASMÖTE” vilket fiffigt namn när nio flitiga damer samlas och slår sig ner kring bordet och river förbandslinne och kompresser. Så kommer gamla nästan utslitna lakan till ny viktig användning. Måtten på remsorna är viktig. De ska vara 5-12 cm breda och minst 1 m långa och rullas så hårt man förmår. Kompresserna viks av tygstycken 25×25 cm. Det blir flera på påsar fyllda på kort stund. Gruppen gör också babypaket. Allt sorteras och packas i banankartonger för vidare distribution till Kongo till sjukhus och förlossningsklinik.

Undertecknad bjöd in sig till kvinnogruppen, som möts i Elim i Västra Ämtervik en gång i månaden. Det var en vacker dag med sol i mitten på oktober. Natten hade varit kall, så det blev att leta reda på isskrapa och skrapa bilrutan första gången denna höst, innan färden kunde startas. Det är lätt att hitta till Elim, där det ligger väl synligt nära E45-an ett par mil söder om Sunne.

Trasmötet började på utsatt tid med kaffe och goda smörgåsar. Vi kunde varit några till, men förkylning gjorde att några blev hemma. Innan det var dags att plocka fram kassarna med lakan ledde undertecknad en andakt.

Gun-Britt Edvardsson

Berit Thomsen med packade banankartonger som innehåller babypaket, förband och även hela lakan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait